In the media

Doctor Spaghetti occasionally gets media attention. This is what other people say about me.

MagaZijn, april 2018

Het College voor de Rechten van de Mens had eind vorig jaar met een bijzonder verzoek te maken: Michael Afanasyev (38), doctoraatsstudent geologie aan TU Delft, moést en zóu in een piratenpak doctoreren. Dat is namelijk een voorschrift van het geloof van Michael, de Kerk van Het Vliegend Spaghettimonster. In tegenstelling tot wat je zou verwachten, neemt hij dit heel serieus.

De Kerk van het Vliegent Spaghettimonster: parodie of ernst?

Times Of Israel, 22 november 2017

In Holland, Michael Afanasyev says university is abrogating his religious freedom as member of the Church of the Flying Spaghetti Monster

AMSTERDAM — The Dutch human rights ombudsman agreed to review an Israeli student’s religious discrimination complaint over his university’s refusal to allow him to wear a pirate suit to his thesis defense.

Israeli PhD candidate fights to wear pirate costume to thesis defense

Volkskrant, 16 november 2017

‘Wie is de TU Delft om te bepalen wat voor mijn religie belangrijk is?’

Gekleed in een 17de-eeuws piratenpak. Zo wil Michael Afanasyev zijn proefschrift verdedigen aan de TU Delft, maar de universiteit heeft hem dat verboden.

Michael wil promoveren in een piratenpak, maar de TU Delft heeft hem dat verboden

NRC, 5 december 2017

Michael Afanasyev (38) is ingenieur, en priester van de Kerk van het Vliegend Spaghettimonster. Hij mag aan de TU Delft niet promoveren in een piratenkostuum. Een vergiet op zijn hoofd mag misschien wel. „Protest is ook de basis van het protestantisme.”

 

Hij wil promoveren in een piratenkostuum, en dat mag niet